Sport

Berki Krisztián ismét Európa legjobbja lehet

Berki Krisztián a lólengés esélyeseként indul a szerdától vasárnapig tartó kolozsvári torna Európa-bajnokságon.

Úgy tervezzük, hogy a 6.2-es kiindulópontszámú gyakorlatommal fogok versenyezni, és majd meglátjuk, szükség lesz-e a 6.5-ösre. Esélyeket nem latolgatok, de arra számítok, hogy azokat a gyakorlatokat, amelyeket az edzéseken gyakoroltam, szépen meg tudjam csinálni a versenyen. Az elvárásom ugyanaz, mint az eddigi világkupákon vagy a szerbajnokságon is volt, hogy szépen kivitelezett gyakorlatot tudjak bemutatni

– nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Berki Krisztián.

Az olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász a legutóbbi két kontinensviadalán (2013, 2014) egyaránt ezüstérmes lett, az előző két Európa-bajnokságon – tavalyelőtt és tavaly – pedig nem indult.

Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint a hétfői pódiumedzésen Berki a 6.2-es kiindulópontszámú gyakorlatát próbálta ki, amely a bíróknál osztatlan sikert aratott.

Mellette Kállai Zoltán is csak lólengésben, míg Kardos Botond és Babos Ádám (akiről nemrég elneveztek egy elemet) egyéni összetettben indul az Európa-bajnokságon. Vecsernyés Dávid talajon, korláton és nyújtón, Boncsér Krisztián talajon és nyújtón szerepel, Schweigert Dávid pedig tartalékként utazott.

A női válogatott keretén módosítani kellett, ugyanis Böczögő Dorinának nem jött helyre gyulladásos sérülése, így helyette Al-Salty Dália indul. Minden csapattag – Jakab Noémi, Al-Salty Dália, Kovács Zsófia és Dévai Boglárka – négy szeren versenyez, ugrásban Dévai és Kovács is esélyes a döntőbe jutásra, emellett Kovács egyéni összetettben is előkelő helyezésre számíthat.

A kolozsvári Eb programja

április 19., szerda:
férfi selejtező 13.00

április 20., csütörtök:
női selejtező 10.00

április 21., péntek:
férfi egyéni összetett 12.00
női egyéni összetett 16.30

április 22., szombat:
szerenkénti döntők – férfi talaj, lólengés, gyűrű, női ugrás, felemáskorlát 13.30

április 23., vasárnap:
szerenkénti döntők – férfi ugrás, korlát, nyújtó, női gerenda, talaj

Ajánlott videó

Olvasói sztorik