Sport

A brit F4-futamon brutális baleset történt

Az 1931-ben épített nottinghami Donington Park sok mindent megélt már, autó-motorversenyzés címén. 1993-ban még Forma-1-es futamot is rendeztek rajta – szakadó esőben, majd napsütésben Ayrton Senna nyert -, és 2010-ben még úgy volt, hogy 17 éven át itt rendezik a Brit Nagydíjat, de aztán pénzügyi okok miatt nem sikerült átépíteni a pályát, így maradt a cirkusz Silverstone-ban.

Ettől még a Donington Park rendszeresen ad otthont a brit túraautó-bajnokságnak (BTCC), a Clio-kupának, a GT4-es bajnokságnak, a brit Porshe Carrera-kupának, vagy éppen a brit F4-es bajnokságnak. Pont mint ezen a hétvégén.

Vasárnap az F4-esek tartották harmadik futamukat, amikor Billy Monger, egy 16 éves, tehetséges autóversenyző előzésbe kezdett. A történet folytatását a Monger fedélzeti kamerájának a képét csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Az ifjú autóversenyzőnek nem sok esélye maradt elkerülni az ütközést. Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy miért lassul be előtte Patrick Pasma autója.

Minden esetre borzalmas csattanás lett a vége. Monger autója annyira összeroncsolódott, hogy a balesetet után legalább negyven perc telt el, amíg ki tudták szabadítani a versenyautóból.

Mindkét pilótát kórházba szállították. Pasma a körülményekhez és az ütközés nagyságához képest jól van, míg az eseményt közvetítő ITV4 megerősítette Monger tudatánál volt, miközben berakták a helikopterbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik