Sport

Kétszeres GS-győztes játékos lesz Babos Tímea új párospartnere

Babos Tímea új párospartnerrel folytatja pályafutását, a kétszeres Grand Slam-győztes Andrea Hlavackovával indul ezentúl – számol be a babostimea.hu.

A 23 éves magyar teniszező Anasztaszija Pavljucsenkovával kezdte az idényt, az orosz hölggyel az oldalán diadalmaskodni tudott Sydney-ben.

Újdonsült partnere jelenleg a 9. helyen áll párosban a világranglistán, eddig 19 WTA- és 19 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Lucie Hradeckával az oldalán 2011-ben a Roland Garroson, 2013-ban pedig a US Openen ért fel a csúcsra. Idén Su-aj Penggel párban döntős volt az Australian Openen.

Andrea a napokban keresett meg, amikor kiderült, hogy eddig társa, Su-aj Peng ezentúl csak az egyesre kíván figyelni. Hlavackova nagyon sikeres volt párosban az elmúlt években, ráadásul számomra az is kedvező lesz, hogy tenyeres oldalon játszik. Külön kérése volt, hogy ne a madridi nagy tornán mutatkozzunk be. Ezért lemondta a prágai versenyt, hogy már Rabatban együtt indulhassunk. Úgy érzem, hogy szükségem van erre a váltásra

-idézi a portál a magyar teniszezőt, aki jelenleg a 14. helyen áll párosban a világranglistán. A Babos, Hlavackova duó a május elsején kezdődő rabati versenyen debütál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik