Sport

Váratlan fordulat: még nem is adták át a Duna Arénát

Még február végén adták át a Duna Arénát, amely a 2017-es vizes világbajnokság otthona lesz. Hosszú Katinka és úszóklubja már be is költözött, mint ahogyan egy ideiglenes medencébe Darnyi Tamás úszóiskolája is. Pontosabban azt hittük, hogy átadták.

A napokban ugyanis két közbeszerzésről is volt hír, az egyik a „medencevíz fertőtlenítésére szolgáló berendezésének” beszerzésére (174 millió forint), a másik pedig az úszópalota vagyonvédelmi és őrzés-védelmi feladatainak ellátására a világbajnokság megrendezéséhez kapcsolódóan (244 millió). Az Index furcsállotta, hogy előbbi berendezésre csak március 27-én írták alá a szerződést, miközben már egy hónappal előtte átadták az uszodát.

Meg is keresték a szervezőbizottságot, ahonnan azt a választ kapták, minden a legnagyobb rendben, most a felújítás alatt álló Császár-Komjádi vízfertőtlenítője üzemel a Dagályban, amit majd lecserélnek az új rendszerrel.

És a Duna Aréna még nincs is átadva hivatalosan.

Borsa Miklós, a Bp2017 sajtószóvivője arról tájékoztatta az Indexet, hogy most az uszoda „terheléses próbaüzeme” zajlik, hogy még a vb előtt kiderüljenek az esetleges problémák. Ez egyébként bevett szokás, már csak az a kérdés, miért nevezték átadónak a februári eseményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik