Sport

A szövetségi kapitány miatt mondta le a válogatottságot a magyar játékos

Március végén írtunk róla, hogy Kosiba Dániel és az asztaliteniszezők szövetségi kapitánya, Aranyosi Péter között kisebb vita alakult ki, mivel utóbbi nem jelölte a játékost a világbajnoki keretbe. A szövetség aztán utólag felülbírálta Aranyosi döntését.

Bár arról volt szó, majd rendezik a nézeteltérést, a legújabb fejlemény az, hogy a 38 éves Kosiba, az egyik legjobb magyar játékos lemondta a válogatottságot, amíg Aranyosi Péter a szövetségi kapitány.

A kapitány a Nemzeti Sport pénteki számában azt mondta, Kosiba megsértődött, hogy nem jelölte a vb-re, pedig mostanában sokat sérült. Azt sem gondolja, hogy a játékosnak alanyi jogon helye lenne a keretben.

Különösen úgy, hogy volt, amikor cserben hagyta a csapatot: a március eleji országos bajnokság előtt kértem, hogy ne induljon három számban, nehogy valami gond legyen, de ő végigjátszotta a versenyt, majd másnap közölte, sérülés miatt nem tudja vállalni a dánok elleni Európa-bajnoki selejtezőt, ám érdekes módon egy nappal később Svédországban már asztalhoz állt…

Aranyosi Péter sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, főleg, mert fontos Eb-selejtező következik a fehéroroszok ellen. Ott a tervek szerint játszatta volna Kosibát. Aranyosi azt is mondta, jobban örülne neki, ha a játékos vele beszélné meg a problémáit, nem másokkal. Bízik benne, hogy a válogatottság lemondása csak elhamarkodott döntés.

A Svédországban profiskodó Kosiba nem pont úgy emlékszik a történtekre, ahogyan azt a szövetségi kapitány elmondta. Valóban megsérült az ob-n, azért sem vállalta a játékot a dánok ellen, merta válogatott orvosa kijelentette, nem játszhat. Svédországban valóban asztalhoz állt, de csak mert kevesen voltak a csapatánál, így nem büntették meg őket, de ő csak kínlódott, ki is kapott.

Kosiba Dániel azt sem érti, hogy a fontos Eb-selejtezőn számolna vele a kapitány, a világbajnokságon pedig nem.

A jelen helyzetben nem dönthettem másként, mint úgy, hogy amíg Aranyosi Péter a szövetségi kapitány, nem szeretnék válogatott lenni, de ha más veszi át a helyét és igényt tart rám, szívesen megyek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik