Sport

Nemcsak Michelisz, hanem a csapata is látható lesz a televízióban

A napokban jelentette be Michelisz Norbert, hogy M1RA néven saját autós istállót indít, és a csapat Hondái már a TCR International első versenyén, Grúziában rajthoz állnak. A Sport TV csatornái az egész szezonban közvetítik a TCR sorozatot, a szezonnyitó grúz állomás vasárnap a Sport2-n lesz látható.

Két versenyzővel állnak rajthoz, egyikük a 17 éves Tassi Attila lesz, aki fiatal kora ellenére már állt dobogón is a TCR-ben, és sok fantáziát lát benne Michelisz. A másik a nemzetközileg is jegyzett, 2016-os olasz túraautós bajnok Roberto Colciago. A M1RA vezetése nem titkolja, már az első évben a bajnoki címre hajtanak, amit egyelőre az olasz pilótától várnak, de idővel magyar bajnokot nevelnének.

A M1RA két Honda Civic Type-R-je mellett a sorozatba egy év után visszatérő Zengő Motorsport Kia Cee’d-jeinek is szurkolhatunk majd, azonban csak Belgiumtól. A csapat kötelékébe tartozó Ifj. Ficza Ferenc viszont már Grúziában is rajthoz áll, de most még egy Seat Leónnal. Ficza 2015-ben már versenyzett a TCR-ben, 2016-ban viszont a túraautó-világbajnokságon indult a Zengő Motorsporttal.

Az összesen 10 állomásból álló sorozat július első hétvégéjén a Hungaroringre is ellátogat majd. Az első grúz helyszín versenyeit vasárnap 12:45-től a Sport2 közvetíti, a kommentátor Petur András lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik