Sport

Cselgáncs-vb: Ungvári Miklós veszélyesen készül

Az olimpiai ezüstérmes magyar cselgáncsozó izgatottan készül a Magyarországon megrendezésre kerülő cselgáncs világbajnokságra, de ettől még nem dobja el hobbiját.

2017. augusztus 28-szeptember 3. Budapest ad otthont az egyik, ha nem a legnépszerűbb küzdősport, a cselgáncs világbajnokságnak. Erre még nem volt példa, így a hazai pálya, a magyar közönség jelenlétének tudata extra motivációt jelent legjobbjainknak.

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó is már mindent a közelgő világbajnokság jegyében tesz. Két kivétellel: a motorozást és a lovaglást annak ellenére sem függesztette fel a felkészülés idejére, hogy ezek miatt bármilyen kisebb balesetnél olyan sérülést szerezhet, ami megakadályozhatja a részvételben.

Nekem kell egy kis adrenalin, kellenek a kihívások. Egyszer, a pekingi olimpiára úgy készültem, hogy ezeket picit félretettem, de azzal az volt a baj, hogy az nem én voltam. Éppen ezért most kijelentettem, lehetőleg ne kérjék ezt tőlem. Főleg ilyen jó időben, amikor már kezdi a nap megcsiklandozni az aszfaltot, és kezdi azt a hőfokot elérni, hogy a motor jól fekszik rajta. A lósport pedig az, amit az adrenalin miatt nem tudok otthagyni, legyen szó díjugratásról, akár távlovaglásról. Nem azzal foglalkozom, hogy milyen veszély van ebben. A mindennapi autóvezetés, vagy a közlekedés is veszélyes lehet, nem félek

– mondta Ungvári Miklós, aki két mesterével összhangban készül a világbajnokságra és persze a felkészülésre is kitért.

Nincs különleges stratégiám, próbáljuk az edzőimmel azt a jól bevált utat és módszert követni, amit az évek alatt már sikerrel csináltunk és csinálunk a mai napig. Két edzőm is van: Bíró Tamás, aki már közel harminc éve figyeli a szőnyegmunkámat és Dr. Katics László, aki 2009 óta az erőnléti edzéseimet irányítja. Ők rakják össze az edzésprogramomat. Megtaláltuk az összhangot, és nagyon jól tudunk együtt dolgozni

– fogalmazott Ungvári.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik