Sport

Világklasszist izzasztott meg a 13 éves magyar

2017. március 18-a aranybetűkkel íródik bele a hazai snookerrajongók naptárába. Ekkor hozta tető alá Buzás Gábor vezetésével egy maroknyi lelkes csapat az I. Magyar Snooker Gálát.

Horváth Attila Gergely

Született: 2003. április 30.
Legjobb eredményei:

  • U21-es országos bajnok (2016)
  • Felnőtt Országos Bajnokság 2.hely (2016)
  • Vienna Open 17. hely (2016)
  • A magyar felnőtt ranglista 3. helyezettje a 2016-os szezon végén.

Legnagyobb break:

  • gyakorlásban 137
  • mérkőzésen 99

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban két igazi világklasszis, két snooker nagyágyú, az ausztrál Neil Robertson és az angol Ali Carter tartott bemutatót. Robertson mindhárom kiemelt profi versenyen diadalmaskodott már (2010-ben a Világbajnokságot, 2012-ben a Mesterek Tornáját, míg 2013-ban és 2015-ben az Egyesült Királyság Bajnokságát nyerte meg), míg Carter kétszeres világbajnoki ezüstérmesnek (balszerencséjére mindkétszer a sportág legendájával Ronnie O’ Sullivannel kellett farkasszemet néznie) és négyszer is pontszerző verseny győztesének mondhatja magát.

A gála egy délutáni és egy esti szakaszból állt, ahol a két klasszis mellett magyar tehetségek is az asztalhoz állhattak. A zsúfolásig megtelt csarnokban parádés megoldásokat, fantasztikus lökéseket láthatott az igazán hozzáértő közönség.

U21-es országos bajnokunkkal, a mindössze 13 éves Horváth Attilával néhány hónapja már kiemelten foglalkoztunk, hiszen hatalmas fegyvertényt végrehajtva a felnőtt ob-n is a döntőbe jutott. Ilyen csodálatos eredménysor után a szombati rendezvényre is meghívott kapott, és a remek formában játszó Ali Carter ellen léphetett asztalhoz.

Attila nem volt lámpalázas, nem szeppent meg a világranglista 10. angoltól és a több, mint 1000 fős nézőseregtől sem. Több szép megoldással rukkolt elő, néhány remek biztonsági lökését és kisebb breakjeit többször is hatalmas tapssal honorálta a publikum.

U21-es bajnokunk tartotta magát a mérkőzés előtt az edzőjével, Dunai Edével megbeszéltekhez: nem ijedt meg, hanem élvezte a rövid mérkőzés minden egyes pillanatát!

Az egyetlen nyert frame-ig tartó összecsapáson a rutinosabb Ali Carter diadalmaskodott, de Attila helytállásának bizonyságául álljon itt a pontos végeredmény: 68-40, ami a snookerben jártasak számára azt jelzi, hogy a mi fiunk igencsak jól teljesített, csak szoros küzdelemben maradt alul.

Mindezt 13 évesen, életében először játszva kamerák és teltházas sportcsarnok előtt.

Büszkék leszünk még erre a fiúra…csak így tovább, Attila!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik