Sport

Pontozás döntött a KO-királyok mérkőzésén

A magyar idő szerint vasárnap hajnali, New York-i gála előtt a kazah Gennadij Golovkin 36 profi mérkőzéséből 33-at nyert meg kiütéssel, amerikai ellenfele, Daniel Jacobs pedig 33-ból 29-szer diadalmaskodott KO-val. Úgyhogy mindenki újabb kiütést várt a középsúlyú ütközeten.

A találkozó azonban végigment mind a 12 meneten.

Az első három menet az ismerkedésé volt, egyik bunyós sem akart felesleges kockázatot vállalni. A negyedikben aztán Golovkin leütötte ellenfelét, de Jacobs folytatni tudta, sőt, mintha ettől ébredt volna csak fel igazán, a következő menetekben ő tűnt határozottabbnak.

Bár nem szokásuk végigbokszolni a meccseket, Golovkinnak és Jacobsnak is talán a vége felé volt a legjobb menete. Végül a bírák kezébe került a döntés:

egyhangú pontozással, 115-112, 115-112, 114-113-mal hozták ki Golovkint győztesnek.

A kazah 2008 júniusa óta először bunyózott végig egy mérkőzést, úgyhogy megszakadt a KO-sorozata. De ezt nagy valószínűséggel nem bánja, mivel pályafutása eddigi legnehezebb ellenfelén van túl és megőrizte a WBA (szuper), IBF, IBO és a WBC középsúlyú övét.

A találkozó után azt mondta, megadja ellenfelének a visszavágó lehetőségét, de sokan kérdezték egy lehetséges Canelo Alvarez elleni álommeccsről is:

Én készen állok, ki vagyok éhezve rá. Arra a mérkőzésre úgy megyek majd ki, mint egy állat.

A túloldalon Jacobs nem volt túl boldog a pontozóbírákkal, de szerinte pont egy Alvarez elleni gála áll a veresége hátterében:

Én nyertem, azt hiszem két menettel. De ilyen az ökölvívás, mindenki a nagy meccset akarja. De akkor is én nyertem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik