Sport

Óriási pálfordulás állt be Hosszú Katinka életében

Olimpiai, világ és Európa-bajnok úszónőnk két év után újra feltűnt a 2017-es világbajnokság reklámarcai között. Megkérdeztük, hogy lehet ez?

Hosszú Katinka 2015-ben, állítólag épp, a 2017-es budapesti vizes világbajnokság első reklámfilmje okán veszett össze végleg Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség akkori vezetőjével. Kettejük viszonya annyira megfagyott, hogy 2016. januárjában látványosan széttépte azt a 12 milliós szerződést, amit a MÚSZ-vezetés papíron a versenyző felkészülésének támogatásaként, ténylegesen a reklámarcáért cserébe ajánlott fel.

Nos, ez a a szövetség, Hosszú Katinka közti jégkorszaki állapot egészen idén januárig tartott és Gyárfás lemondásával megindult az “általános felmelegedés.”

Úgy tűnik, pár hónap alatt ez az úszónő világbajnoksággal kapcsolatos szerepléseire is pozitívan hatott, hiszen Katinka előbb felavatta a Duna Arénát, majd immár deklaráltan újra megjelent a világbajnokságot reklámozó sportolók között.

Cirka egy órája tették fel ugyanis a Budapest2017 hivatalos közösségi oldalára azt a bejegyzést, ahol már Katinka Benedek Tiborral közösen invitálja a szurkolókat visszaszámlálásra.

Forrás: facebook.com

A 24.hu azzal a kérdéssel fordult az Európa legjobb úszónőjéhez, hogy ugyan már adjon magyarázatot arra, 2015 májusa és 2017. februárja között miért nem áll be az eseményt arcukkal is tevőlegesen támogató sportolók közé?

Nos, ha Katinkát nem is, de sajtósát, Tóth Fannit sikerült elérnünk.

Katinka problémája kifejezetten Gyárfás Tamás személyéhez kötődött, a sportolókkal szembeni hozzáállását kifogásolta. Katinka mindig is úgy gondolta, hogy a hazai világbajnokság hatalmas esemény az életében, arról pedig nem tehet, kettejük kapcsolata, az üggyel szembeni háttérbehúzódása miként lett kommunikálva a szövetség akkori vezetése által. Katinka mindig is szerette volna személyével is támogatni a világbajnokságot, de ez kifejezetten emiatt nem történhetett meg. Most, hogy jóval sportolóközpontúbb a vezetés, Katinka is örömmel áll be a világbajnokság támogató csapatába. Valamennyi sportolóval van szerződése a Budapest 2017-nek. Az idei év eleje óta Katinkával is.

– adott némi rálátást a reklámban való megjelenésre Tóth Fanni.

Azóta a Bors kiderítette, mekkora összeg áll Katinka szerződésén, majd ezt a Budapest 2017 Zrt. közleményben cáfolta.

Azonban ha így, ha úgy igaz, kijelenthető, mindenképp nagy összegről van szó. Ahhoz képest, hogy a Gyárfás-Hosszú vita 2015-ös kifakadásaként ismert reklámfilm forgatását Katinka három millióért vállalta volna, míg  Gyárfás nullát ajánlott cserébe, jócskán nagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik