Sport

Helyreigazítás

2017. 03.02 -án megjelent, Orbán fogorvosa az Ironmant fúrja című cikkükben valótlanságokat állítottunk.

„Az egy-egy hosszú hétvégén lebonyolított sportesemény mégsem tartozik az olimpiákon is érdekelt Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) vagy annak tagszervezete, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) égisze alá.

Egyszerű sportpárhuzammal: pont úgy semmi közük egymáshoz, mint a profi boksznak az amatőrhöz, a WBC- nek a Nemzetközi Boksz Szövetséghez vagy annak tagszervezetéhez, a Magyar Boksz Szövetséghez.”

Ezen két bekezdés nem a valóságot írja le, mert valójában minden Magyarországon rendezett duatlon, triatlon és multisport versenynek és sportrendezvénynek a verseny és a rendezési engedélyét a Magyar Triatlon Szövetség adja ki. Nem rendezhető az MTSZ hozzájárulása, ellenőrzése és jóváhagyása nélkül semmilyen verseny, így Ironman sem, ahogy nem rendezhető Challenge típusú triatlonverseny sem.

 

„A WTC-nek és a magyarországi jogtulajdonosnak, a Kropkó Promotionnek (KP) tehát semmi köze a Magyar Triatlon Szövetséghez. A sporttörvény 67. paragrafusának első bekezdése szerint mégis: sportrendezvény a szakszövetség, illetve a sportági szövetség által meghatározott előírások, valamint a külön jogszabályban foglaltak szerint szervezhető.”

Jelen állítás nem fedi a valóságot, mert a Kropkó Promotion Kft. –nek nem csak sportról szóló 2014.évi I. törvény 67.§-a alapján van köze a Magyar Triatlon Szövetséghez, hiszen eme sportági szakszövetség tagja és írásos nyilatkozattal elismerte, hogy annak alapszabályát, versenyszabályzatát és egyéb szabályzatait magára nézve kötelezőnek ismeri el.

„Ezt látszott alátámasztani, hogy a KP Kft. 2016-ban további rendezvényre kért engedélyt. Májusi velencei versenyét azonban az utolsó pillanatban a rendőrség lefújta, mert a szombatra tervezett esemény előtt egy nappal kapott egy levelet az MTSZ-től arról, hogy a szakszövetség véleménye szerint a KP Kft. nem tudja lebonyolítani a versenyt. Ezért azt lefújták.”

A szerző a valóságot hamis színben tünteti fel az állításaival. A velencei versenyvezető Kropkó Promotion Kft. vonta vissza a Fejér Megyei Rendőrkapitányságon az útbiztosítási és útzárási kérelmét. Erről a szövetség írásos nyilatkozattal rendelkezik. Ezentúl a szervező, a honlapján közétett velencei verseny versenyszabályzatában a Szövetség versenyszabályzatát jelölte meg érvényes versenyszabályzatának. Alapvetően nem csak a Magyar Triatlon Szövetség alapszabályát kell az MTSZ tagszervezetének, a Kropkó Promotion Kft. -nek betartania, hanem az MTSZ versenyszabályzatát is, főleg abban az esetben, ha ezt megjelölve rendez versenyt. MTSZ versenyt a versenyszabályzatban megjelölt módon kell engedélyeztetni. Ennek a Kropkó Promotion Kft. nem volt hajlandó eleget tenni és ezért fújták le inkább a versenyt.

 

„A 22-es csapdájának érzik, hogy az állami támogatás szövetség felé történő elszámolásához pont azok a teljesítési igazolások és számlák kellenének, amelyeket nem kapnak meg az alvállalkozóktól, és amelyek hiánya miatt az MTSZ nem szerződik velük.”

A cikkben megjelentekkel szemben a valóság, hogy Kropkó Péterék aláírták a versenyen dolgozó alvállalkozók teljesítési igazolásait és számláit. Hamis az állítás, hogy nem kaphatják meg! Ezek másolatban az MTSZ rendelkezésére állnak. Az eredeti példány Kropkó Péteréknél van. A gond az, hogy ebből nem lett kifizetve semmi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik