Sport

Hajnalig játszották a hokimeccset, mire megszületett a győztes gól

A nyolcadik hosszabbításban dőlt egy norvég bajnoki jégkorong-mérkőzés. A sportág történetének leghosszabb összecsapása a szünetekkel együtt

nyolc és félóráig tartott, és hajnali fél háromkor ért véget.

A Storhamar Dragonsnak és a Sparta Warriorsnak a rájátszásban rendezett találkozóján a mindent eldöntő gólt Joakim Jensen szerezte 217 perc és 14 másodperc játékidő után, 2-1-re alakítva a végeredményt. A kapura lövési mutatóban is a győztes Storhamar bizonyult jobbnak 96-93 arányban, úgyhogy a kapusok minden dicséretet megérdemelnek, mert emberfeletti teljesítményt nyújtottak.

Ez volt a rájátszás első körében rendezett párharc ötödik meccse, négy nyert meccs kell a továbbjutáshoz. A Storhamar Dragons vezet 3-2-re, kedden jön a következő felvonás.

Az észak-amerikai profi bajnokságban (NHL) a leghosszabb mérkőzést a Detroit Red Wings és a Montreal Maroons játszotta az 1936-os fináléban. Az a találkozó a hatodik hosszabbításban, 16:30-nál, azaz 176 és fél perc elteltével fejeződött be. (Fotó: Facebook/Storhamar Hockey)

Eredmény

Storhamar Dragons – Sparta Warriors 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0) – nyolcszori hosszabbításban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik