Sport

Hosszú vs. Darnyi: váratlan helyről érkezik a megoldás

Kedden mi is beszámoltunk róla, hogy Hosszú Katinka Learn to Swim programja miatt Darnyi Tamás tanítványai hoppon maradtak.

A nemrég átadott Duna Aréna tanmedencéit ugyanis március 8-tól kezdődően minden nap reggel 6 és este 10 között az Iron Aquatics foglalta le.

A Komjádi mellett a Margitszigeti Sportuszoda munkálatai is megkezdődtek, így egy ideig kérdéses volt, hol sportolhatnak Darnyi Tamás tanoncai.

Hosszú Katinka képviseletében Tóth Fanni, az Iron Aquatics kommunikációs vezetője kedden portálunknak úgy nyilatkozott:

Darnyi Tamás hónapok óta tudta, hogy idővel az átépítés miatt be fogják zárni átmenetileg az általa használt budapesti sportuszodák zömét, így a Sportuszodát is. Az eredeti tervek szerint az Iron Aquaticssel együtt tavaly szeptemberben indult volna el a Learn to Swim program is, de kifejezetten azért nem kezdtük el a tanfolyamok szervezését, mert akkor még nem rendelkeztünk az oktatáshoz megfelelő vízfelülettel. Kialakult a piacon egy verseny, ahol ahogy Darnyi Tamás, úgy mi is egyike vagyunk a szereplőknek. Nem a mi, kiváltképp nem Hosszú Katinka felelőssége a kialakult helyzet.

Az atv.hu eközben azt írja, a négyszeres olimpiai bajnok “minisztériumi szinten egyeztetett az illetékesekkel”. Azt ígérték neki, hogy a 3 hónapos problémát egy-két napon belül, de legkésőbb két héten belül orvosolják.

A kormány mobil medencét építene a Dagály mellé az átmeneti időszakra, így az úszónövendékek (800-1000 gyermek) csak a felújítási munkálatok végéig szorulnának ki a létesítményből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik