Sport

Végre nyert a Szeged a kézi-BL-ben

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 26-21-re legyőzte a horvát PPD Zagreb együttesét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, szombaton.

A hazaiak közül csak a lábszársérüléssel bajlódó Marin Sego hiányzott, de Stas Skube betegség, Denis Buntic pedig kisebb sérülés miatt kevés időt töltött a pályán. A vendégek megszerezték és őrizték is a vezetést, mert hatékonyabban védekeztek, így a magyar csapat többször a lövésig sem jutott el. Sokáig felváltva estek a gólok, a Szeged a 24. percben vezetett először (12-11), a szünetben pedig két találat volt a különbség (14-12).

Jó játékkal és három góllal kezdte a második felvonást a magyar együttes (17-13). Támadásban és védekezésben is felülmúlta az első félidőben mutatott teljesítményét a Szeged, a zágrábiak viszont jelentősen visszaestek. Az állás akkor sem vált sokkal szorosabbá, amikor a hazaiak nyolc percen keresztül nem dobtak gólt, és végül magabiztosan nyertek.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa Josip Valcic volt négy találattal.

A szegediek szerda este a német Rhein-Neckar Löwen vendégeként Frankfurtban zárják a BL csoportkörét. (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Eredmény – férfi BL, csoportkör, 13. forduló, B csoport

MOL-Pick Szeged – PPD Zagreb (horvát) 26-21 (14-12)

a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 7, Källman 5, Gorbok 4, Obranovic, Bánhidi 3-3, Bodó, Skube, P. Rodriguez, Buntic 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik