Sport

Kenderesi Tamás olyan kemény választ kapott, amilyenre nem számított

Próbára tette a légszomj Kenderesi Tamást úszópályafutása első mexikói magaslati edzőtáborában, és öt napnak kellett eltelnie, hogy a szokatlan nehézséget leküzdve csak a „szokásos” fáradtságot érezze a nap végén. Addig folyamatosan azt érezte, amit Rióban, a 200-as döntő utolsó métereinek megtétele közben…

Kíváncsi voltam arra, hogy miként válaszol a szervezetem, ha 2200 méteres magasságban dolgoztatom meg, és a választ már az első edzésen megkaptam. Keményebbet, mint amire számítottam, de velem együtt a csoportunk többi tagja is kapkodta a levegőt. Szerintem a terhelési plafon közelében jártunk a napi 14 kilométeres edzésadag teljesítése közben

– nyilatkozta a 20 esztendős pécsi olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Vezeti az idei világranglistát

A medencei kilométergyűjtés ugyanakkor csak az egyik feladat volt a magaslati edzőtáborban. Hetente háromszor kemény spinning-edzést is tartottak az úszók, kétszer pedig a konditeremben erősítettek.

Alig vártam, hogy befaljam a vacsorát és aztán nyugovóra térhessek,

pedig mindig elhatároztam, hogy elolvasom az üzeneteimet, vagy hírt adok magamról az otthoniaknak. Az ellátás bőséges volt, de a „lebutított” mexikói étrendet sehogyan sem tudtuk megkedvelni. A csoport legtöbb tagjának ez gondot is okozott, ebből a szempontból én még a szerencsésebbek közé tartoztam. Amit elterveztünk, azt viszont hiánytalanul így is elvégeztem. Itthon fog kiderülni, hogy a magaslatról a tengerszintre visszaérkezve mennyivel leszek terhelhetőbb, erősebb és gyorsabb” –mondta Kenderesi, aki immár egy hónapja biztosan őrzi az első helyét a 200 méteres pillangóúszás világranglistáján.

A márciusi sorrend persze csak tájékoztató jellegűnek nevezhető, ám az mégis tekintélyt parancsolhat Kenderesi vetélytársainak, hogy a február 4-én Nizzában úszott 1:55.20 perces időeredményénél a japán specialisták ((Szeto és Szakai), valamint a dél-afrikai le Clos eddig nem tudtak jobbat.

Kenderesi Tamás több klasszis úszónk, így Kapás Boglárka, Késely Ajna és a Gyurta-fivérek társaságában március 17-én a thaifölfi Thanyapurába utazik egy újabb háromhetes edzőtáborba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik