Sport

A szövetségi kapitány leült és tárgyalt a legjobb magyar pólóssal

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 16 játékost hívott meg a jövő heti háromnapos összetartásra, amelyen az olimpiai negyedik montenegróiakkal gyakorol majd együtt a csapat a Duna Arénában. Januárban Szolnokon találkoztak a válogatott játékosok, majd februárban a Volvo Kupa keretében, így ez a mostani – melynek edzéseire péntektől vasárnapig kerül sor – már az idei harmadik összetartás lesz, írja a szövetség honlapja.

A korábbiakhoz képest valamelyest szűkítettem a keretet, ezúttal 16 játékost hívtam meg. Ennek az az oka, hogy ezeken az edzőmeccseken ideálisabbnak tartom a kisebb létszámot, nem kell sok játékosnak a parton ülnie.

Märcz Tamás hozzátette: az előző kerethez képest vannak hiányzók, akik jó teljesítményt nyújtottak, továbbra is a bő keret tagjai – így például Tóth Márton, Kovács Gergő, Fülöp Bence vagy Decker Attila -, de ezúttal nem gyakorolnak a többiekkel.

A Volvo Kupáról betegség miatt hiányzó Salamon Ferenc viszont most csatlakozik hozzánk, őt is tudom játszatni ezeken az edzőmeccseken

– folytatta a szövetségi kapitány, aki azt is elmondta, hogy Varga Dénessel megállapodott, továbbra is szerepel a válogatottban.

Most nem lesz ott a jövő heti keretben, de a nyár folyamán mindenképpen számíthatunk rá

– fogalmazott.

A riói olimpiai csapat kapitányáról a Volvo Kupa előtti sajtótájékoztatón azt mondta: még hezitál a válogatottbeli szereplést illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik