Sport

Nem volt ellenfelük a magyar uszonyosúszóknak az egri vk-versenyen

Taroltak a magyarok a hétvégén Egerben megrendezett uszonyosúszó világkupán, melyen 11 arany-, 15 ezüst- és három bronzéremmel zártak.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) sajtószolgálatának hétfői tájékoztatása szerint a felnőttek – akik közül többen a júliusi világjátékokra készülnek – hét első, nyolc második és egy harmadik helyet gyűjtöttek a búvársportok közé tartozó uszonyosúszás sorozatának idei első állomásán.

A 21 ország 450 versenyzőjét felvonultató viadal legeredményesebb felnőtt női versenyzőjének Senánszky Petra bizonyult. A világ- és Európa-bajnok mindhárom egyéni számában – 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban – diadalmaskodott, és debreceni csapattársaival megnyerte az 4×50 méteres váltót is.

A férfiaknál Sincki Ádám nyerte az 50, Kosina Gergő pedig a 200 méteres uszonyos gyorsúszást, és született magyar arany felszíni úszásban is, ahol 1500 méteren Hamlin Matthew ért célba elsőként.

A sportág legendás alakja, a 40 éves Kanyó Dénes két ezüstéremmel zárt, 400 és a 800 méteres felszíni úszásban lett második.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik