Sport

Leblokkolt a Szeged és kikapott a BL-ben

A MOL-Pick Szeged 28-24-re kikapott a címvédő Vive Tauron Kielce vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, vasárnap.

A két szurkolótábor remek kapcsolatát mutatja, hogy a kezdés előtt a csapatokat közös koreográfiával köszöntötték, amely teljesen beborította az egyik lelátót.

Nincs hatalom, ami megoszthat minket

– állt a feliraton a lengyel-magyar baráti viszonyra utalva.

A horvát Manuel Strlek három góljával kezdődött a találkozó (3-1), amelyet az európai szövetség a hét mérkőzésének választott. Az ekkor megszerzett előnyét egy ideig magabiztosan őrizte a Kielce, mert a vendégek több nagy ziccert is kihagytak, és hat percen keresztül képtelenek voltak betalálni (7-5).

A szegediek némileg lassítani tudták a játékot, hatékonyabbá tették a védekezésüket, hibázásra kényszerítették a hazaiakat, ennek köszönhetően a 19. percben először vezettek (9-10). Nagy csatát, de kevés gólt hozott az első félidő hajrája, amelynek végén egy találattal a magyar együttes állt jobban (13-14).

A szünet után növelte, majd egy ideig őrizte előnyét a Szeged (18-20), ám ezt követően több mint hat percig nem szerzett gólt, és ezalatt a szigorúan védekező lengyelek fordítottak (22-20). A vendégek csak a végjátékban tudtak elmozdulni a holtpontról, de akkor már nem volt esélyük a magabiztosan vezető Kielcével szemben. A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak spanyol beállója, Julen Aguinagalde volt, aki mind a nyolc kísérletét gólra váltotta.

Ez volt a magyar csapat harmadik mérkőzése és harmadik veresége idén a BL-ben, ugyanis a téli szünet után a fehérorosz Meskov Breszt és a macedón Vardar Szkopje is legyőzte.

A szegediek jövő szombaton a horvát PPD Zagreb együttesét fogadják a BL csoportkörében. (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Eredmények – kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 12. forduló

Vive Tauron Kielce (lengyel) – MOL-Pick Szeged 28-24 (13-14)
a Szeged gólszerzői: Gorbok 6, Balogh Zs. 4, Skube, Obranovic 3-3, Källman, Gaber, Buntic 2-2, P. Rodríguez, Bánhidi 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik