Sport

A jelek szerint egyik legjobbját vesztheti el a hokiválogatott

Szerda délután a Magyar Antidopping Csoport (MACS) hivatalosan értesítette a Magyar Jégkorong Szövetséget (MJSZ), hogy az egyik válogatott játékos szervezetében tiltott szert találtak.

Nos, mindez azért is érdekes, mert jégkorongozóinknak 2017. április 22. és 28. között, azaz bő két hónap múlva Kijevben lesz jelenésük, ahol a világelitből tavaly kieső magyarok az osztrák, a kazah, a lengyel, dél-koreai és az ukrán együttessel találkoznak a divízió 1/A vb-n.

Azóta mindenki azt találgatja, ki lehet az a hokis, aki, ha igazak a hírek és a B-minta is pozitív, nem lehet ott? Mennyire érinti érzékenyen a nemzeti csapatot a MACS hivatalos értesítése?

Nos, a szerdai EBEL-meccsen (Fehérvár AV19 – Dornbirn 2-8) a fehérvári alakulatból az eredetileg leadott nevezéshez képest egy váratlan hiányzót regisztrálhattak a jelenlévők.

Nem korcsolyázott ki az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok jegére Sofron István.

A klub honlapja kurta-furcsa közleményben kommentálta a támadó távolmaradását.

A mai napon Sofron István nem áll Benoit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek

– áll a Fehérvár AV19 közleményében.

A 24.hu megkereste Dr. Tiszeker Ágnest, a MACS vezetőjét, aki elmondta:

Nem szúrópróbaszerű ellenőrzésen, hanem egy mérkőzést követően levett mintavétel volt, amelyben tiltott szert találtunk. Meg tudom erősíteni a pozitív eredményt. Arra várunk, hogy összeüljön a MACS illetékes bizottsága és meghozza az első fokú döntést. Itt meg kell hallgassuk a sportolót. Olyan kérdésekre kell válaszoljon, mint például hogyan jutott a szervezetében a tiltott szer, stb.. Ezt követően születik meg az első fokú ítélet, ami ha valamelyik félnek nem tetszik, lehet fellebbezni és másodfokra.

Ilyen esetekben a vizsgálat lezártáig soha nem lehet megnevezni a sportolót és azt sem, milyen szert használt. Ugyanakkor aki egy kicsit is jártas a dopping világában az tudja, egy-egy pozitív mintavételt követő visszafogott nyilatkozat esetében minden szónak komoly jelentése van. A szavakból lehet következtetni.

Mivel versenyen, mérkőzést követően levett mintáról van szó, hoki esetében vagy stimuláns, vagy valamilyen kábítószer származék lehetett a vérben. Mi az utóbbira tippelünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik