Sport

A hét meccsét Magyarországon rendezik

Az európai szövetség honlapján a Telekom Veszprém – Barcelona mérkőzést minősítette így. Nem véletlenül. A januári franciaországi világbajnokság győztesei közül hárman, bronzérmesei közül pedig ketten lépnek pályára a Veszprém Arénában.

Az aranyérmes francia válogatottból Cedric Sorhaindo, Dika Mem és Timothey N’Guessan is a Barcelonát erősíti, a harmadik helyezett szlovénoktól pedig Blaz Blagotinsek és Gasper Marguc a magyar klubban kézilabdázik.

A felfokozott hangulat és várakozás azért is érthető, mert a vb miatt két hónap után éppen csütörtökön játszottak újra kézilabda BL-meccset – szegény Szeged óriási csatában kapott ki (Meskov Breszt – Mol-Pick Szeged 25-23 (14-14)).

A Veszprém győztes két SEHA Liga, valamint egy bajnoki találkozóval hangolt a hétvégi derbire, amely minden bizonnyal telt ház előtt kerül megrendezésre a Veszprém Arénában.

Nem hátrány, hogy Nagy László csapatkapitány világbajnokságon megsérült bokája egyre jobb állapotban van, ezen a héten már a csapattal edzett.

Azt gondolom, játékra alkalmas lesz és játszom a Barcelona ellen. A célunk természetesen az, hogy felzárkózzunk a csoport elejéhez. Egyértelmű, hogy ehhez győznünk kell. Számomra ez nem egy meccs lesz a sok közül, egy kedves emlék, főleg akkor, ha győzelmet tudunk ünnepelni

– jelentette ki a jobbátlövő, aki 12 éven át szerepelt a Barcelonában, amellyel kétszer nyert Bajnokok Ligáját, és ő az egyedüli kézilabdázó, aki nem katalán játékosként csapatkapitánya lehetett a klubnak.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló:

A csoport:

Telekom Veszprém-Barcelona (spanyol) 17.30
február 11, szombat, Veszprém Aréna, 17,30

Az állás:
1. Barcelona 16 pont/9 mérkőzés,
2. Paris Saint-Germain (francia) 14/9,
3. Telekom Veszprém 10/9,
4. Flensburg-Handewitt (német) 9/8,
5. THW Kiel (német) 9/9,
6. Wisla Plock (lengyel) 6/9,
7. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 4/9,
8. Kadetten Schaffhausen (svájci) 2/8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik