Sport

Märcz Tamás: Limitáltak a lehetőségeink

A magyar férfi vízilabda-válogatott a XI. Volvo-kupán szerepel a hétvégén. Märcz Tamás szövetségi kapitány a torna csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott:

Talán minden idők legrangosabb Volvo-kupája következik, hiszen a mindenki által jól ismert Montenegró és Horvátország mellé Szlovákiát is odasorolhatjuk, a szerbek elleni világliga-döntetlenjük figyelmeztető jel. Hosszabb felkészülése nem lesz a csapatnak, hiszen csak este találkozom a játékosokkal, az egriek pedig az esti edzés után érkeznek meg Barcelonából, limitáltak a lehetőségeink – ennek ellenére minden alkalmat meg kell, hogy ragadjunk. 

A kapitány elmondása szerint a válogatottnak valószínűleg márciusban és áprilisban lesz egy-egy háromnapos összetartása a júliusi budapesti világbajnokságot megelőzően. A keretbe most 18 játékos kapott meghívót.

A mieink Szlovákia, a riói olimpián negyedik Montenegró és az ötkarikás ezüstérmes Horvátország ellen lép pályára a tornán.

A XI. Volvo-kupa magyar kerete:

Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik