Sport

Kenderesi “Sajtburesz” Tamás a világranglista második helyére ugrott

Ne szóljanak már az úszó hírek mindig Hosszú Katinkáról. Na jó, a végén azt is eláruljuk, háromszoros olimpiai bajnokunk hol áll.

Nizzában, a hétvégi nemzetközi úszóversenyen a magyarok az első, a második és a harmadik napon is taroltak.

A riói olimpia bronzérmese (200 pillangó), Kenderesi Tamás is rajthoz állt és kedvenc versenyszámában biztosan győzött (1:55.20) honfitársa, a másodikként célba csapó Biczó Bence (1:58.28) előtt.

Kenderesi ugyan riói idejénél szűk két másodperccel úszott gyengébbet, ideje ennek ellenére egyben azt is jelentette, hogy az úszó-világranglista második helyére ugrott előre (Ha csak az idei eredményeket vesszük figyelembe, úgy az elsőre).

swimswam.com
Forrás: swimswam.com

Érdekes, hogy a riói olimpián Michael Phelps (amerikai) nyert (1:53.36), míg a dobogó második helyére pont a jelenlegi világranglista vezető Masato Sakai (japán, 1:53.40) állt fel. Az amerikai azóta visszavonult, így
Kenderesi előtt megnyílt az út.

A versenyhétvégén Hosszú Katinka összesen kilenc aranyat nyert, és ő természetesen vezeti a 400, a 200 vegyes és a 200 hát világranglistáját. Mellette Verrasztó Dávid (400 vegyes) és Dudás Dániel (800, 1500 gyors) is arannyal tért haza Nizzából, de ők egyelőre nem fértek fel a TOP5-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik