Sport

Császár Gábor ezentúl edzői utasításokat hallgathat korábbi csapattársától

Peter Kukucka lett a Kadetten Schaffhausen férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője – számol be a klub hivatalos honlapja.

A gárda címvédőként nem jutott fináléba a svájci férfi kézilabdakupában, ezt követően döntöttek a vezetők a váltás mellett, a csapatot 2015 decembere óta irányító Lars Walthernek távoznia kellett.

A szlovák válogatott korábbi kiváló irányítója 2009-től a 2015-ös visszavonulásáig a Kadetten játékosa volt, mostanáig az együttes utánpótlásában dolgozott. A 34 éves szakember 2005 és 2007 között Császár Gábor csapattársaként a Dunaferrben kézilabdázott.

Nehéz szituáció volt számomra, hiszen egy hónapot nem töltöttem itt, és nem volt könnyű visszatérni a világbajnokság után. Voltak sikerek és kudarcok is, de úgy gondoltam, fizikálisan és fejben is teljesen rendben vagyok, csak utána éreztem, hogy nagyon elfáradtam

-idézi az MTI a magyar válogatott irányítóját. A 32 éves kézilabdázó hozzátette: már ősszel is volt néhány mérkőzésük, amellyel a vezetőség nem volt elégedett, de akkor még csak egy-két játékosnak kellett távoznia.

Kukucka nagyon komoly, jó munkát végzett az ifjúságiaknál. Imádtam együtt játszani vele Dunaújvárosban, és itt, Schaffhausenben is. Ismerem, és tudom, hogy nagyon nagy stratéga, aki Bundesliga-tapasztalattal is rendelkezik

-nyilatkozta Császár az újdonsült edzőről, akinek ez az első megbízatása egy  felnőtt csapat kispadján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik