Sport

A 11 gólos Görbicz vezérletével hengerelt a Győr a BL-ben

A női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének 2. csoportjában a Győri Audi ETO KC a Krim kiütésével kezdett egy hete, vasárnap pedig a dán Esbjerg otthonába látogatott. Görbiczék hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést a meccsen, a hazaiak csak az 5. percben tudtak először a kapuba találni (1-3). Nem sokkal később feljöttek egálra, de ekkor a győriek begyújtották a rakétákat, Groot gólja után pedig már öt találat volt a különbség a 22. percben (7-12). Kissé kiengedett a félidő végére az ETO, 12-14-gyel fordultak a csapatok.

Dán góllal indult a második játékrész, ám a Győr gyakorlatilag eddig engedte közel magához az Esbjerget, a 41. percben már ismét öt gól volt a különbség (17-22). A dánok egyszerűen képtelenek voltak megfékezni a győri játékosokat, Mörckék pedig pedig folyamatosan léptek el, a végén már csak az volt a kérdés, mekkora arányban nyernek. 32-26 lett a vége.

Görbicz Anita volt a mérkőzés legeredményesebb játékosa, 11 gólt szerzett, ebből hetet is akcióból. Az ETO csapatkapitánya legutóbb 2013 októberében szerzett legalább tíz gólt a Bajnokok Ligájában.

A győriek magabiztosan vezetik a 2. csoportot. A következő fordulóban rangadó jön, a norvég Larvik utazik a Rába partjára. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, 2. csoport

Esbjerg (dán) – Győri ETO KC 26-32 (12-14)

a Győr gólszerzői: Görbicz 11, Amorim 6, Mörk, Groot 5-5, Tomori, Broch 2-2, Knedlikova 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik