Sport

Világbajnokot igazolt az Újpest

A londoni olimpián kajaknégyesben ezüstérmes Kulifai Tamás, Pauman Dániel és Tóth Dávid, valamint a világbajnok kenus, Lakatos Zsanett is az Újpesti TE kajak-kenu szakosztályában folytatja pályafutását – írja az MTI.

Mindezt szerdán sajtótájékoztató keretein belül közölte a klub. Az eseményen az is kiderült, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatói posztját elvállaló Doma Gergőtől Homoki Tamás vette át az újpesti szakosztály irányítását.

Utóbbi szakember azt mondta, a klubnak nagyon erős U23-as kerete van, a tehetséges fiatalok, valamint a világbajnok Tótka Sándor mellé tapasztalt felnőtt versenyzőket kellett igazolniuk, ezért döntöttek Kulifai, Pauman és Tóth, valamint Lakatos szerződtetése mellett.

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta is ott volt a sajtótájékoztatón, az anyai örömök elé néző sportoló elmondta: nem állt le az edzésekkel, és szeptembertől már ő is teljes erővel Tokióra akar készülni.

Most ott tartunk, hogy felnőtt és utánpótlás szinten is nagyon jó gárdával rendelkezünk. Az volt az egyik célunk, hogy példaképeket állítsunk a gyerekek elé, s ez annyira jól sikerült, hogy kezdjük kinőni a kajaktelepet

-mondta Őze István, az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik