Sport

Rasmussen lesz a Siófok kézicsapatának edzője

Jelen állás szerint a Siófok KC női kézilabdacsapatát Horváth Roland irányítja, de a klub honlapján közölte, nyártól már nem ő, hanem a női kézilabda szövetségi kapitány, Kim Rasmussen öccse lesz a Balaton partiak edzője.

Első alkalommal meglepett a Siófok megkeresése, de természetesen nagyon örültem annak, hogy a világ legerősebb bajnokságából érdeklődés mutatkozik az irányomba. A tárgyalások megkezdése után felerősödött bennem az érzés, hogy ez egy nagyszerű lehetőség lehet a számomra, és ahogy teltek múltak a napok, ez tovább erősödött bennem. Természetesen kikértem a testvérem, Kim véleményét is és ő is csak ráerősített az érzéseimre. Várom már a közös munka kezdetét, Magyarországon fantasztikus csapatok vannak nagyon magas színvonalat képviselve és mi is szeretnénk majd erre a szintre eljutni

– nyilatkozta Lars Rasmussen a klub hivatalos honlapján.

A jelenleg a Ringköbing csapatát irányító szakember szerződése 2018 nyaráig köti a dán első osztályú együtteshez, de már idén nyáron kilép a szerződéséből, hogy elkezdhesse három évre szóló magyarországi munkáját.

Lars Rasmussen 2010-ben kezdte edzői karrierjét a Horsens együttesénél, 2013 és 2015 között pedig a Vendsyssel Haandboldot irányította. Játékosként pedig 86 alkalommal szerepelt a dán nemzeti együttesben, amellyel megnyerte 2008-ban a Norvégiában rendezett Európa-bajnokságot is.

A női NB 1 jelenleg 8. helyén szereplő Siófok KC-nek nem ő lesz az első dán edzője, ugyanis Christian Dalmose, korábbi KEK-győztes edző 2015-től 2016-ig már irányította az együttest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik