Sport

Magyarország is rendezhetett volna kézi-vb-t

Magyarország a 2021-es és a 2023-as női kézilabda-világbajnokság rendezési jogát sem kapta meg az IHF-től – számol be az MTI.

A nemzetközi szövetség szombaton párizsi tanácsülésén döntött a helyszínekről. A 2021-es tornát Spanyolország öt városában (Granollers, Badalona, Lleida, Tarragona és Castellón) rendezik, a 2023-as vb-nek pedig Dánia, Norvégia és Svédország ad otthont közösen.

A spanyolok egyetlen ellenfele a magyar pályázat volt, a skandináv trió pedig a magyarok és az oroszok beadványával szemben nyerte el a lehetőséget.

A prezentációnk jól sikerült, jónak tartottuk a koncepciónkat, és a felkérés miatt is nagyon bizakodóak voltunk. Nagyon csalódott vagyok, mert sok munkát fektettünk bele, és úgy érzem, nem rajtunk múlt a siker. Akikkel beszéltem, szimpatizáltak velünk, végül mégis más lett a szavazás kimenetele

-nyilaktozta az MTI-nek Horváth Gabriella, az MKSZ nemzetközi igazgatója.

Hazánk korábban a 2021-es és a 2023-as férfi világbajnokság megrendezéséről is lemaradt, ezt követően tavaly ősszel értesítette az IHF a magyar szövetséget a női tornák lebonyolításának lehetőségéről.

Idén decemberben Németország, 2019-ben pedig Japán ad otthont a világbajnokságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik