Sport

Császár Gábor: Csodát tettünk, és most nagyot botlottunk

Norvégia 31-28-ra verte a magyar férfi kézilabda-válogatottat, így a mieink számára véget ért a franciaországi világbajnokság. Császár Gábor 11 gólt szerzett a keddi összecsapáson, a meccs után így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak:

Nagyon sok érzés kavarog bennem, nehéz ép mondatokat összerakni. A legfontosabb és minden mást elsöprő érzés, hogy csalódott vagyok, méghozzá nagyon. Nagyon jó, egységes, remek szellemű a csapatunk, és az volt az érzésem a dánok legyőzése után, hogy nem állunk meg Párizsig, vagyis az éremcsatákig.

A vereség okairól is szót ejtett a 32 éves irányító, aki 6 hétméterest értékesített a találkozón:

Azzal a gondolattal léptem pályára, hogy napok óta az egész ország nekünk szurkol, és ez erőt ad az újabb sikerhez. Csodát tettünk, és most nagyot botlottunk. Ez a legfájóbb. A norvégok hatalmas tempót diktáltak, ahhoz képest mi állva maradtunk. Az elején buktuk el. A végére mégis összeszedtük magunkat, a második félidőt megnyertük 18-14-re, vagyis akkor már egyenrangú partnerek voltunk. Nagy csatákat vívtunk, nem rossz a nyolcba jutás, de én többre vágytam. Biztos, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a 7. helyen zárta a 2017-es világbajnokságot.

Eredmény – kézilabda-vb, negyeddöntő

Albertville, 6300 néző, v.: Geipel, Helbig (németek)

Norvégia – Magyarország 31-28 (17-10)

Magyarország: Mikler – Harsányi 3, Ligetvári, Zubai, Lékai 1, Nagy L. 1, Szöllősi. Cserék: Fazekas (kapus), Juhász 1, Balogh Zs., Császár 11, Jamali, Bánhidi 6, Ancsin, Bodó 5

lövések/gólok: 47/31 (66%), illetve 49/28 (57%)

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 6/6

kiállítások: 14, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik