Sport

Sabaté: Másként alakultak a dolgok, mint ahogy terveztük

A magyar férfi kézilabda-válogatott Dániával csap össze vasárnap a franciaországi világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A mieink szombaton délelőtt indultak útnak, délután pedig elfoglalták szálláshelyüket Chambéryben, ahol edzést is tartott nekik Xavier Sabaté.

A világbajnokság előtt készített terveinkben két ponttal kalkuláltunk a fehéroroszokkal szemben, de sajnos másként alakult. A minimális célunkat értük el a vereség miatt, vagyis továbbjutottunk, de csak a negyedik helyen, vagyis a D-csoport legerősebb tagjával szemben kell megpróbálnunk továbbjutni. Nincs mese, hozzálátunk ehhez a minden eddiginél nehezebb feladathoz. Remélem, a csapatban lesz annyi erő és tartás, hogy nem okoz csalódást. Az akarásával, a küzdőszellemével pénteken sem volt gond

-nyilatkozta az NSO-nak a szövetségi kapitány, aki a Bygma Kupán elszenvedett vereségről is szót ejtett:

Ott kikaptunk, de abból a tesztmeccsből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ellenfelünknek is akadtak gyengébb szakaszai a világbajnokságon, mégis első lett a csoportjában, és ezt nem szabad elfelejteni. Minden helyen két-két kitűnően képzett játékos léphet pályára, aki kellő önbizalommal, szemlátomást motiváltan harcol. Jól ismerjük a legjobbjait, akiknek a kikapcsolása létkérdés lesz. Különben nem szerezhetünk meglepetést.

A dánok utolsó, Katar elleni csoportmeccse tét nélküli volt, hiszen biztos csoportelsőként indulhattak neki az összecsapásnak. Ennek megfelelően a legjobbak (Niklas Landin, Mikkel Hansen, Kasper Söndergaard és Henrik Toft) pihenőt kaptak, így frissen várhatják a nyolcaddöntőt.

A két válogatott eddig 35 alkalommal mérte össze erejét, a magyar csapat 19-szer, a dánok 14-szer nyertek két döntetlen mellett. A franciaországi világbajnokságon vasárnap 16:00-tól szurkolhatunk a mieinknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik