Sport

Babosnak párosban jobban ment

A múlt héten Sydneyben tornagyőztes magyar-orosz duó eredetileg a 15. helyen kiemelt, 14-szeres Grand Slam-győztes Serena Williams-Venus Williams kettős ellen lépett volna pályára. De nem sokkal a kezdés előtt kiderült, hogy az amerikai testvérpár visszalépett az ausztráliai Grand Slam-versenytől.

Ezért a tervezett programhoz képest egy nappal később szerda este léptek pályára a Sorana Cirstea, Carina Witthöft (román, német) kettős ellen – nyilván nem bánkódtak a csere miatt, mert a Williams-lányok akárhányadikok is épp a világranglistán, mindig jó nagy falatnak tűnnek.

Babos Tímea és partnere, az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova örömében nem is hagyott kétséget a győztes kiléte felől. Egy óra húsz perc alatt, remek játékkal jutottak tovább a második fordulóba, ahol  a Tatjana Maria-Pauline Parmentie, német, francia páros lesz – számolt be a babostimea.hu.

 

AUSTRALIAN OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 16 503 692 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ, EREDMÉNY:

Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz)-Sorana Cirstea, Carina Witthöft (román, német) 6:4, 6:2

A következő ellenfél:

Tatjana Maria: A 29 éves német játékos 68. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 54. (2016. június 6.) volt. Eddig 2 WTA- és 15 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Tavaly Bogotában (Kolumbia, 250 000 dollár, salak, társ: Lara Arruabarrena) maradt veretlen.

Pauline Parmentie: A 30 éves francia játékos, vagyis Parmentier jelenleg 355. helyen áll a világranglistán. Pályafutása legjobbjaként 89. (2012. április 30.) volt. Eddig 3 ITF-versenyt nyert párosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik