Sport

NFL: utolsó másodperces mezőnygóllal ment tovább a Packers

A Green Bay Packers a Dallas Cowboys, a Pittsburgh Steelers pedig a Kansas City Chiefs vendégeként győzött vasárnap, s jutott főcsoport-döntőbe a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásában.

Az egy hete a New York Giantset búcsúztató Green Bay remekül kezdett az első kiemelt dallasiak otthonában, a második szakasz közepén már 21-3-ra vezetett. A félidő hajrája azonban a Cowboysnak sikerült jobban, s 21-13-ra csökkentette hátrányát.

A fordulás után újra a Packers pillanatai következtek, ám hiába volt a 28-13-as előny, a Dallas nem esett össze, nagy hajrát nyitott, s a negyedik játékrészben 28-28-nál, majd 31-31-nél utolérte riválisát. A győzelmet végül mégis a vendégek szerezték meg, miután rugójuk, Mason Crosby az utolsó másodpercben 51 yardról mezőnygólt szerzett.

A Packers az Atlanta Falconsszal csap majd össze a Nemzeti-főcsoport fináléjában.

Az Amerikai-főcsoportban a Kansas City Chiefs fogadta a Pittsburgh Steelerst, s a hazaiak hiába voltak második kiemeltek, s ezáltal az első körben szabadnaposak, a szezon második felére felpörgött pittsburghiek számítottak esélyesebbnek.

A vendégek tulajdonképpen végig kézben tartották a találkozót, közel kétszer annyi yardot haladtak támadásaik során, mint a riválisuk, ennek ellenére a meccs végén csak egy elrontott kétpontos kísérlet miatt maradt el a hosszabbítás.

A Steelers problémáját az jelentette, hogy képtelen volt touchdownokat szerezni, csupán mezőnygólokból érte el pontjait, amikből hat is összejött a gárdának, a Chiefs azonban az első, majd a negyedik negyedben is elért egy-egy touchdownt. Az utóbbit követően kétpontossal próbálkozott, ám nem járt sikerrel, így a Steelers 18-16-ra győzött.

A Pittsburgh a New England Patriots-cal csatázik majd vasárnap a nagydöntőbe kerülésért.

Eredmény – NFL, főcsoport-elődöntők

Amerikai főcsoport:
Kansas City Chiefs-Pittsburgh Steelers 16-18

Nemzeti főcsoport:
Dallas Cowboys-Green Bay Packers 31-34

Ajánlott videó

Olvasói sztorik