Sport

Shane Tusup: Boldog vagyok, hogy része lehetek ennek a tehetséges országnak

Csütörtökön a Magyar Sportújságírók Szövetség ismét, immár 59. alkalommal díjazta az év legjobb sportolóit. A Nemzeti Színházban tartott gálán az edzők között Shane Tusup diadalmaskodott, Hosszú Katinka edző-férje, aki beszédét magyarul kezdte:

Köszönöm szépen

mondta magyarul Shane Tusup, aztán gyorsan hozzátette, hogy ez minden, amit tud magyarul.

„Őszintén megmondom, sokat jelentenek nekem ezek a szép szavak. Az elmúlt évben nagyon belemerültünk a munkába. Volt egy álmunk, és ez az álom a mögöttünk hagyott négy év munkájának köszönhetően valóra vált. Köszönöm, hogy a részese lehettem. Ez az azonban nem csak az én érdemem. Ugyan egy edzői díjról van szó, de nem csak egy ember munkáját dicséri, hanem egy teljes csapatét, amelynek minden tagja tudása legjavát beletette a közös munkába, hogy együtt elérjük ezeket az eredményeket. A sportolók természetesen a legfontosabbak nekünk, tehát köszönöm a fizikoterapeutáknak, az orvosoknak.

Köszönöm egész Magyarország támogatását. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és része lehetek ennek a tehetséges országnak.

Szeretném még egyszer megköszönni a szurkolók támogatását, akik folyamatosan ott álltak mellettünk, mert ez nagyon sokat jelent nekünk. Köszönöm Katinka családjának, hogy rám bízták a lányukat, ez nagyon nagy dolog volt tőletek. Köszönöm a szüleimnek is otthon, akiktől elnézést kérek, hogy keveset látnak. Bárcsak többet lehetnék veletek, de remélem, most büszkék vagytok rám.”

Dárdai Pált és Kulcsár Győzőt jelölték még az év legjobb edzője díjra.

A nőknél Hosszú Katinka, a férfiaknál Szilágyi Áron lett az év legjobb sportolója. A gála végén Hosszú Katinka az év magyar sportolója díj mellett 2016 legjobb európai női sportolójának járó elismerést is átvehette a kontinentális sportújságíró szövetség vezetőitől.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik