Sport

Nagy László: Volt egy kisebb ámokfutásunk

A magyar férfi kézilabda-válogatott vereséggel kezdte a franciaországi világbajnokságot. A németek elleni meccs után így nyilatkozott Xavier Sabaté szövetségi kapitány az MTI-nek:

Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert nagyon jól játszottak és nagyszerűen helytálltak az Európa-bajnokkal szemben. Örülök, hogy sokat tudtam forgatni őket, ettől függetlenül nagy szükségük van a pihenésre a szombati mérkőzésig. Az első félidőben némileg megilletődöttek voltunk, néhányan még nem szerepeltek világversenyen a keretünkből. Időszakonként a védekezésünk nem volt megfelelő a nagyon jó erőkből álló németekkel szemben. A második félidőben gyorsabbá vált a játékunk, és bár a vereség miatt természetesen csalódott vagyok, annak örülök, hogy csapatunk megmutatta a karakterét és megmutatta, hogyan tud küzdeni.

Nagy László megsérült az első félidőben, ő így vélekedett az összecsapás után:

Az első félidő vége felé volt egy kisebb ámokfutásunk, amikor a németek el tudtak lépni tőlünk. Nehéz volt feltörni a védelmüket, de a második félidőben már többször sikerült, és fel tudtunk jönni. Akkor már a védekezésünk is egész jó volt. Amit hiányoltam – és biztos vagyok benne, hogy ez a videóelemzésen is látszani fog -, hogy többet kellett volna futnunk a második felvonásban. Visszatérő jelenség, hogy lassítjuk a játékot, inkább a biztosra megyünk és a felállt fal elleni játékot erőltetjük.

A veszprémi átlövő bokája sérült meg 15 percnyi játék után, erről is szót ejtett:

Meglátjuk, az orvosi vizsgálat mit mutat. Minden vágyam, hogy Horvátország ellen is pályára lépjek, de meg kell várni, hogy a következő 24 órában mi történik a bokámmal. Ha javul az állapota, természetesen szeretnék a csapat segítségére lenni.

A magyar válogatott szombat este 20:45-től mérkőzik meg Horvátország legjobbjaival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik