Sport

Red Bull Air Race: új pilóta indul magyar színekben

Három újonccal rajtol el a Red Bull Air Race utánpótlás osztálya, a Challenger Cup 2017. Hazánkat a guadalupei születésű Genevey Dániel képviseli majd, aki pilóta karrierjét az USA-ban és Franciaországban alapozta meg, ám idéntől a magyar műrepülő csapat tagjaként csatlakozik majd a versenysorozathoz.

A guadaloupei születésű mérnök igazi világpolgár, Franciaországban és az USA-ban végezte tanulmányait, emellett tagja az Európában a legjobb tíz közé rangsorolt magyar műrepülő csapatnak. Genevey több kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet, köztük a French National Advanced Championship világbajnoki címével.

Azzal, hogy csatlakozhatok a Red Bull Air Race versenysorozathoz, egy álmom válik valóra. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagyok az elvárások, ám úgy érzem, hogy eljött az új kihívások ideje. Alig várom, hogy a kipróbálhassam magam a műrepülő sport új színterén, egy még gyorsabb, még pontosabb technikát igénylő versenyen. Minden bizonnyal ez lesz pilóta karrierem legnagyobb kihívása

– mondta Genevey.

A Red Bull Air Race által 2014-ben életre hívott “Utánpótlás Osztály”, azaz a Challenger Cup azt a célt szolgálja, hogy segítsen a következő generáció pilótáinak a felkészülésében és a szükséges készségek fejlesztésében, mintegy ugródeszkaként funkcionálva a Master Class-ba való bekerüléshez.

A Challenger Cup 2017 a Red Bull Air Race sorozatával együtt február 10-11-én rajtol Abu-Dzabiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik