Sport

Big Ben olyat tett, amire még nem volt példa az NFL-ben

A Pittsburgh Steelers kivételesen úgy várhatta a Miami Dolphins elleni rájátszás meccset, hogy Ben Roethlisberger, Antonio Brown és Le’Veon Bell is bevethető volt. Ők hárman pedig gyakorlatilag tönkre is verték a floridai csapatot.

  • Rothelisberger lett az NFL történetének első irányítója, aki egy playoff-meccs első negyedében kiosztott két, legalább 50 yardos TD-passzt. Nem mellesleg az első 11 passza pontos volt a mérkőzésen.
  • Brown szerezte ezt az ominózus első két touchdownt, összesen 124 elkapott yarddal zárt.
  • Bell megállíthatatlan volt, futott két TD-t, összesen 167 futott yarddal zárt. Ez utóbbi franchise rekord.
  • És hogy ne érjenek véget a rekordok: ez volt a Pittsburgh Steelers 35. playoff győzelme, amivel minden idők legeredményesebb csapata a rájátszásban.

Antonio Brown első touchdownja:

Majd még az első negyedben jött a második is:

Ami a mérkőzést illeti, Brown két TD-jével hamar ellépett a Pittsburgh, és az első félidőt 20-6-ra nyerte a hazai csapat. A második félidő elején úgy tűnt, hogy a Dolphins talán szorosabbá teheti a találkozót, azonban jött egy mezőnygól és egy touchdown hazai oldalról, így el is dőltek a lényegi kérdések. A Miaminak a végén még volt egy TD-je szépségtapaszként.

A találkozó után Roethlisberger kapott egy sínt a jobb lábára, azt mondta, nem is tudja pontosan, mi a sérülése, de biztosan játszani fog a Kansas City Chiefs ellen a jövő héten.

A Green Bay Packers kicsit ráijesztett a saját szurkolóira, ugyanis elég döcögősen kezdte a New York Giants elleni meccset, miközben a vendégek két mezőnygóllal szépen araszoltak előre. Aaron Rodgers aztán az első félidő végén előbb Davante Adamsnek adott TD-passzt, majd

a játékrész utolsó pillanatiban egy Hail Mary-t varázsolt Randall Cobb kezébe, így a félidőben már 14-6 volt az állás.

A harmadik negyedben feljött 14-13-ra a Giants, innentől kezdve azonban csak a Green Bay szerzett pontokat. Rodgers és Cobb még két TD-hoztak össze, Mason Crosbynak volt egy sikeres mezőnygólja közben, a hajrában pedig még Aaron Ripkowski futott be a gólterületre. 38-13 lett a vége, a Packers a Dallas Cowboysszal találkozik a következő körben.

Eredmények – NFL-rájátszás, 1. kör

Pittsburgh Steelers – Miami Dolphins 30-12

Green Bay Packers – New York Giants 38-13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik