Sport

Férfi kézilabda: biztató siker egy héttel a vb kezdete előtt

A magyar válogatott 30-27-re legyőzte Izland csapatát a férfi kézilabda Bygma Kupa felkészülési torna második, pénteki fordulójában.

A csütörtökihez hasonlóan a pénteki találkozót is jól kezdte támadásban a magyar csapat és amikor a védekezését is hatékonyabbá tette, három gólra növelte előnyét (9-6). Az izlandiak nem sokkal később egyenlítettek (10-10), de Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese gyorsan rendezte sorait, Nagy László és Lékai Máté vezérletével a korábbinál is nagyobb különbséget alakított ki (16-12), majd a szünetben ismét három találattal vezetett (18-15).

A sérült Balogh Zsoltot nélkülöző magyarok eleinte a második felvonásban is remekül teljesítettek (24-18), az északi szigetország csapata azonban a folytatásban sokat javított a védekezésén, jól használta ki az emberelőnyös helyzeteit, így fokozatosan felzárkózott (27-26).

A hajrában Fazekas Nándor bravúros védéseire alapozva ismét eredményes volt a magyar együttes, amely végül három góllal győzött.

A jövő héten kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő csapatok 42. alkalommal találkoztak egymással, a párharc történetében ez volt a 23. magyar siker.

Eredmény – Kézilabda, Bygma Kupa, 2. forduló

Magyarország-Izland 30-27 (18-15)
a magyar válogatott gólszerzői: Nagy L. 6, Lékai, Császár 5-5, Ancsin 3, Jamali, Bánhidi, Harsányi és Bodó 2-2, Zubai, Ligetvári és Juhász Á. 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik