Sport

Ezt a 7 másodpercet sosem fogja elfelejteni a szertáros

Szokták mondani, hogy mindenkinek jár 15 perc hírnév. Jorge Alvesnek 7,6 másodperc jutott, ám minden bizonnyal nem elégedetlen. Miért is lenne az, egy életre szóló élménnyel gazdagodott.

Vasárnap a Carolina Hurricanes hokicsapata az NHL-ben a tampa Bay Lightning otthonába látogatott. Cam Ward kezdett a kapuban, Eddie Lack ugyanakkor nem érezte jól magát, kellett egy vészmegoldás.

Ekkor jött képbe Alves, aki a Hurricanes szertárosa és felszerelésmenedzsere.

Az NHL-ben sokszor előfordult már kapusok esetében, hogy keresni kellett egy gyors beugrót, ilyenkor ún. try-out szerződést kötnek a kiválasztottál, ami egy napra szól. A 37 éves Alves korábban maga is védett, kézenfekvő volt őt jelölni a kispadra.

Jorge Alves vezette ki a Carolinát a jégre, ám hiába volt ő a cserekapus, közben a felszerléseket is felügyelte. Így eshetett meg az is, hogy a harmadok közti szünetekben például korcsolyát élezett.

A Hurricanes 3-1-re elveszítette a meccset, Bill Peters vezetőedző pedig volt annyira jó fej, hogy 7,6 másodperccel a végső dudaszó előtt beküldte Alvest, A 37 éves férfinak így teljesült minden hokis gyerekkori álma: játszhatott az NHL-ben.

Többször is lenéztem a mezemre a meccs alatt, hogy felfogjam, mi is történik. Eléggé elérzékenyültem. Ami pedig a végén történt… Sosem fogom elfelejteni

– mondta a Yahoo!-nak Alves, aki a csapattársaktól megkapta a meccskorongot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik