Sport

Hónapokat kell kihagynia a késsel megtámadott wimbledoni bajnoknak

Késsel megsebesítette egy betörő a kétszeres wimbledoni teniszbajnok Petra Kvitovát annak prostejovi otthonában kedden.

Petrát ma délelőtt a saját lakásában érte támadás a reggeli órákban

– közölte Karel Tejkal, a világranglista 11. helyén álló játékos szóvivője, hozzátéve, hogy a bűncselekmény nem konkrétan a teniszező ellen irányult, a behatoló nem tudta, hogy őt készül kirabolni.

“Mélyen megrázott a dolog, de élek, és ez a legfontosabb. Sajnos súlyos a sérülés, ráadásul az ütőt fogó bal kezemen” – közölte a 26 éves Kvitova, aki a délután folyamán négyórás műtéten esett át. Az operáció mind az öt ujját érintette, és az orvosok szerint legalább három hónapig nem terhelheti a kezét.

A Prágától 260 kilométerre található Prostejov rendőrségének szóvivője azt mondta, hogy a 35 év körüli tettes elmenekült a helyszínről, és nagy erőkkel keresik.

Reggel derült ki, hogy Kvitova fáradásos lábtörése miatt nem állhat a cseh válogatott rendelkezésére a vegyescsapatokat felvonultató január eleji, ausztráliai Hopman Kupán. A klasszis játékos novemberben megnyerte a női teniszezők idényzáró versenyét, a Bajnokok Tornáját a kínai Csuhajban, majd a cseh csapattal megvédte címét a Fed Kupában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik