Sport

Egy jelölt hivatalosan is bejelentkezett Gyárfás Tamás helyére

A napokban felmerült, hogy Bienerth Gusztáv, a 2024-es Budapesti Olimpia Pályázat alelnöke, turizmusért felelős kormánybiztos lehet a távozó Gyárfás Tamás elnök utódja a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) élén. Ami eddig pletyka volt, az most már tény, ezt maga Bienerth erősítette meg a Nemzeti Sport hétfői számában.

Igen, megerősítem, indulok az elnöki feladatért

– mondta a sportnapilapnak Bienerth, akit a Ferencváros jelöl a posztra, és akit Kovács Ágnes, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is támogat.

A korábban a többi közt az MLSZ-nél és a kéziszövetségnél is dolgozó Bienerth Gusztáv saját bevallása szerint alaposan megismerkedett az úszással, Rióban végigkövette az eseményeket a helyszínen. A terveiről röviden annyit mondott: a cél a sikeres 2017-es budapesti vizes világbajnokság megrendezése, mert be kell tudni bizonyítani, hogy képesek vagyunk olimpiát rendezni.

Ehhez szerinte egységre van szükség az úszósporton belül, és ezzel kapcsolatban kicsit oda is bökött Gyárfás Tamásnak.

Csapatmunkának tekintem a szövetség vezetését, szemben talán a volt elnökkel, aki egyszemélyes feladatnak tekintette.

Bienerth Gusztáv nem hiszi, hogy Gyárfás ismét jelöltetné magát az elnöki posztért. Legalábbis elhitte neki, amikor azt mondta, hogy a távozásával tud a legtöbbet segíteni a sportágnak.

A klubok december 25-ig adhatják le, kit jelölnek az elnöki posztra, az úszószövetség által létrehozott jelölőbizottság vizsgálja meg és hitelesíti a listát. Január 8-án választja meg új elnökét a MÚSZ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik