Sport

Széles Sándor szerint rá és Kiss Lászlóra is szüksége van a magyar úszósportnak

Írtunk róla korábban, hogy előbb Gyurta Dániel szakított az edzőjével, Széles Sándorral, majd az UTE és az úszóedző útjai is különváltak. A Borsnak nyilatkozva Széles azt mondta, 2017. január 31-ig még kapja a MOB-tól a kiemelt edzői támogatást, de utána egyelőre bizonytalan a sorsa.

“De mivel egyetlen klub sem hajlandó alkalmazni, kérdem én, mi ez, ha nem jelzés arra, hogy lapátra tettek?” – mondta a tréner, aki szerint nem igaz, hogy egyetlen úszó sem volt hajlandó együtt dolgozni vele Újpesten, Kapás Boglárkával beszélgetett, az olimpiai bronzérmes úszónő azt mondta, neki semmi baja a szakemberrel.

Széles előbb a szövetséghez fordult, de ott most Gyárfás Tamás lemondása a legfőbb téma, a MOB-tól pedig visszaküldték a MÚSZ-hoz. Azt mondja, egyetlen döntésképes emberrel sem találkozott.

Pedig szerinte jelenleg Hosszú Katinkán kívül nincs még egy éremgyáros klasszis a sportágban, így tudna még segíteni a magyar úszósportnak. És Kiss László is:

Bár Kiss László volt szövetségi kapitányt évtizedekkel ezelőtti ügyei miatt eltávolították, ám szerintem az ő szakértelmére szükség lenne. Ha nem is kapitányként, de szakmai tanácsadóként mindenképpen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik