Sport

Gyorskorcsolya: aranyérmes a Világkupán a magyar váltó

A magyar férfi váltó aranyérmes lett vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók Kangneungban rendezett világkupaversenyén. A Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang összeállítású négyes a kanadai, az amerikai, a kínai és a házigazda dél-koreai stafétát előzte meg a döntőben.

A magyar váltó az idény negyedik vk-ján második sikerét aratta, mostani diadalával a kínaiakat megelőzve élre állt a vk-pontversenyben.

A kvartetten kívül szintén finalista volt Liu Shaoang 1000 méteren, ráadásul az elődöntőben 1:23.021 perccel országos csúcsot ért el. A 18 éves versenyző saját, múlt hónapban elért 1:23.600 perces rekordját adta át a múltnak. A finálét a kanadaiak háromszoros olimpiai bajnoka, Charles Hamelin nyerte, Liu Shaoang negyedikként haladt át a célvonalon.

A Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra alkotta női váltó a kisdöntőben volt érdekelt, s azt nagy küzdelemben megnyerte, így ötödikként zárt.

A magyarok eddig mind a négy vk-állomáson nyertek érmet, a mostani viadal a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia tesztversenye is volt. A vk-sorozat februárban Drezdában folytatódik, de előtte januárban Torinóban rendezik az Európa-bajnokságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik