Sport

Kézilabda: Töretlen a bizalom Kim Rasmussen felé

Tizenkettedik hely ide, vagy oda, tényleg el kell ismerni, a köztudott nehézségek ellenére is voltak olyan pozitív jelek a kézilabda Európa-bajnokságon, amely egyértelműen a dán szövetségi kapitány munkáját dícséri.

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, ahol Kocsis Máté elnök elmondta a kapitány mandátuma a teljes négy évre szól, Tokióra kell csapatot építenie. Az együttműködése, közös munkája a csapattal kiemelkedően jó, és ha nem sújtja a csapatot hasonló balsors, mint a svédországi Európa-bajnokság előtt és alatt, akkor a 2017-es világbajnokságra már sokkal jobb esélyekkel utazhat ki a csapat.

Kim Rasmussen iránt töretlen a bizalom. A kapitány látja, miben kell még fejlődnie az együttesnek. Szomorúvá tett minket ugyanakkor, hogy a Románia elleni vereség igen nagy felületen nagyon negatívan jelent meg a nyilvánosságban, szemben például az olimpiai bajnok oroszok elleni döntetlennel, amely kisebb publictást kapott. A csapat 21-14-re verte azt a Montenegrót, amelytől tavaly 18 gólos vereséget szenvedett, az aktuális világ- és Európa-bajnok norvégoktól pedig mindössze egy góllal kapott ki – nem hiszem, hogy ez alapján a teljes magyar kézilabdázást temetni kellene

fogalmazott az elnök, aki pozitívumként említette azt is, hogy ugyan megkétszereződött a játékosok száma, de elmúlt 10-15 éves ciklus hibáit, a kieső egy-két generációt nem lehet egy-két év alatt bepótolni. A szövetségben látják, újjá kell építsék a magyar kézilabdázást, és ennek érdekében mindent megtesznek.

A következő időszakban kiértékeljük az Európa-bajnokságot, le kell vonnunk a tapasztalatokat. Most leginkább csak a szívünk tud véleményt mondani, értékelni pedig tiszta fejjel szabad. Nagyon büszke vagyok a lányok munkájára és teljesítményére, több poszton is szinte csere nélkül kellett lejátszaniuk a tornát. Aki látja és érti a kézilabdát, azt tudja, hogy a csapatnak milyen megpróbáltatásokkal kellett szembenéznie, ennek ellenére jó eredményt értünk el az elődöntős Norvégia és Dánia, valamint Oroszország ellen is. Több játékosnak remek tapasztalatszerzést biztosított a torna és mindenki a legjobbját nyújtotta

ezt már a pozíciójában megerősített Kim Rasmussen szövetségi kapitány mondta rövid beszédében.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik