Sport
Kárpáti György (kárpáti györgy, magyar zoltán, berki krisztián, )

Magyar Zoltán maradt a tornászok elnöke

24.hu
24.hu

2016. 12. 14. 21:37

Magyar Zoltán maradt a Magyar Torna Szövetség (MTSZ) elnöke. A szerdai tisztújító közgyűlésen az egyetlen jelöltként indult kétszeres olimpiai bajnokot egyhangúlag, nyílt szavazással választották meg újabb négy évre.

Nagyon örülök a megválasztásomnak, egy nappal a 63. születésnapom után ez igazán szép ajándék. Már 2011 óta az a célom, hogy újjáépítsem a magyar tornát, azt a sok támogatást és szeretetet is szeretném visszaadni, amit egykor versenyzőként kaptam

– nyilatkozta a Nemzet Sportolója, aki a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként is tevékenykedik.

Magyar Zoltán hozzátette, az állami támogatásnak köszönhetően az elmúlt időszakban le tudták tenni az alapokat, így például visszaszereztek sok szivacsgödrös termet, felújították a nagy klubok csarnokait, világszínvonalú szereket vettek, továbbképzéseket tartottak, edzői státuszokat és béreket adtak, életpályaprogramot biztosítanak a tornászok számára, illetve régi edzőket hoztak vissza a sportágba.

A következő négy év feladatát három dologgal tudnám jellemezni: nagyobb lesz a szigor, vagyis teljes rendet szeretnénk, a szorgalom és a munka visszahozását és a motiváció növekedését. Mind a hét szakágra nagy hangsúlyt fektetünk, annak pedig külön örülök, hogy a régi elnökséggel és a régi főtitkárral dolgozhatunk tovább, hiszen ez egy jól összeszokott csapat

– fogalmazott Magyar Zoltán.

Az elnökséget továbbra is Bán Teodóra, Borbély Attila, Mosóczi László, Papp Dénes, Sörös Ferenc és Szabóné Pákozdi Éva alkotja, a főtitkári posztot pedig változatlanul Altorjai Sándor tölti be.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.