Sport

Először nyert idegenben a Veszprém a Bajnokok Ligájában

A Telekom Veszprém öt góllal nyert a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel a harmadik helyen áll a csoportjában.

A Veszprémnek azok után, hogy oda-vissza kikapott a Paris Saint-Germaintől, fontos volt, hogy nyerjen Dániában, és ez magabiztos játékkal össze is jött neki. Az előző idényben döntős magyar csapat november 12-én úgy verte a vendég Silkeborgot 30-29-re, hogy a második félidő derekáig biztosan vezetett, ám a hajrát elrontotta. Ezúttal a második félidő közepén volt ok némi izgalomra, de így is magabiztos magyar siker született.

Az elején egy-egy góllal vezetett a dán együttes és a Veszprém is, amely azonban a félidő feléig – elsősorban Mikler Roland nagyszerű védéseinek köszönhetően – négy találattal meglépett (4-8). A 20. percre a különbség ötre nőtt (5-10), de aztán némileg felzárkózott a Bjerringbro-Silkeborg (9-12). A hajrában viszont megint szépen védekezett ki hazai támadásokat a Veszprém, így a 29. percre újra tetemesre, immár hat gólra (9-15) nőtt a különbség, amely meg is maradt a játékrész végéig.

A második félidő vendéggóllal kezdődött – mint később kiderült, ekkor volt a legnagyobb a magyar előny (9-16) -, azután viszont sorozatban háromszor talált a veszprémi kapuba a hazai együttes (12-16). A 45. percben megint megnyugtató volt a magyar csapat vezetése (16-22), majd ismét fordult a kocka: dán időkérés és szűk öt perc alatt öt hazai gól következett (21-22). A veszprémi bizonytalankodásnak Chema vetett véget, aztán Sulic is eredményesnek bizonyult, és csakhamar öt gólra nőtt az előny (22-27), innen pedig már nem volt lehetősége a visszakapaszkodásra Bjerringbro-Silkeborgnak.

A magyar csapat először nyert idegenben a mostani sorozatban. A legeredményesebb veszprémi Momir Ilic volt hét góllal.

A BL februárban folytatódik.

Eredmény – Bajnokok Ligája, A csoport

Bjerringbro/Silkeborg – Telekom Veszprém 24-29 (9-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik