Sport

WTCC: Michelisz Norbert az utolsó körben veszítette el a világbajnoki bronzérmet

Nem a legjobban indult Michelisz Norbert számára a túraautó-világbajnokság (WTCC) szezonzáró katari versenyhétvégéje. A gyári Honda magyar pilótájának az időmérő harmadik szakaszában szétrobbant a bal első kereke, így nem tudta befejezni a kvalifikációt.

Michelisz a katari viadal előtt a világbajnoki pontverseny harmadik helyéért harcolt, hátránya 13 pont volt csapattársa, Tiago Monteiro mögött, míg szintén csapattársát, az ötödik Rob Huffot 10 ponttal megelőzve.

Az első versenyen a hatodik helyről rajtolt a magyar versenyző, és már az első körben remekül alakultak számára a dolgot. Monteiro ugyanis ütközött a világbajnoki címet már korábban bezsebelő José María Lópezzel, így korán véget ért számár a verseny.

A baleset miatt legalább negyedóráig állt a verseny. A safety car mögötti rajt után Michelisz egy kisebb csetepatéba keveredett, de jól jött ki belőle, feljött az ötödik helyre, és végül ebben a pozícióban is ért célba. Egy kis üröm azért vegyült az örömbe, mert Huff a harmadik lett.

Remekül ment a két Zengő Motorsportos versenyző, Nagy Dániel a 11, Ficza Ferenc a 13. lett.

Az utolsó futam előtt így állt a pontverseny Michelisz szempontjából: 3. Monteiro 204 pont, 4. Michelisz 201 pont, 5. Huff 195 pont.

A második versenyen Norbi az ötödik pozícióból startolt, Monteiro a hetedikről, Huff pedig a hatodikról. A rajt után a magyar pilóta megtartotta az ötödik helyét, de sajnos Monteiro feljött a hatodik pozícióba. Hugo Valente, Nick Catsburg és Robert Dahlgren balesete miatt ezúttal is bejött a safety car. Mivel piros zászló ezúttal nem volt, a verseny nem szakították meg.

A negyedik körben Michelisz egy nagyon agresszív manőverrel Yvan Müller elé került, amellyel feljött a negyedik helyre. A portugál is azonnal próbált támadni, de nagy igyekezetében ketten is megelőzték, így visszacsúszott a hetedik pozícióba.

A nyolcadik körben elkezdhettünk még jobban izgulni, mert Monteiro Gabriele Tarquini elé. A korábbi F1-es pilótának még egy pozícióval előrébb kellett kerülnie, hogy ő legyen összetettben a harmadik.

Az utolsó körben aztán Monteiro megelőzte Müllert, vagy inkább a francia elengedte, így Michelisz
negyedik lett a világbajnoki pontversenyben, egy ponttal lemaradva a portugál mögött.Korábban 2014-ben már volt negyedik összetettben, valamint még privát versenyzőként kétszer lett világbajnok.

A zengős pilóták közül Ficza a 11., Nagy a 15. helyen ért célba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik