Sport

Kézilabda: erős csoportba kerültek a magyarok

A Fehérvár és az Érd egyaránt kapott német és orosz ellenfelet a női EHF Kupa csoportkörének csütörtöki, Bécsben tartott sorsolásán.

A két együttes közül a sorsolást a negyedik kalapból váró, a selejtező utolsó fordulójában a szlovák Michalovcét búcsúztató Alba Fehérvár járt rosszabbul, mert a Kubany és egy ezzel járó 2500 kilométeres utazás vár rá. Az oroszok mellett a francia Brest, valamint a német Leipzig került még a B csoportba.

A selejtezőben a címvédő Dunaújvárosi Kohász KA-t búcsúztató Érd a Bajnokok Ligájából kiesett Rosztovot, továbbá a német Bietigheimet és a norvég Byasent kapta ellenfeléül a C csoportban.

Ez az első alkalom, hogy a nőknél csoportkört rendeznek az EHF Kupában, amely a KEK nyári megszüntetése után második számú európai kupasorozattá lépett elő.

A sorsolás előtt a versenyben lévő tizenhat csapatot négy kalapba osztották, az első kalapba a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik helyezettjei kerültek. A sorsoláson az azonos nemzetbeliek nem kerülhettek ugyanabba a kvartettbe.

Női EHF Kupa, a csoportkör:

A csoport:
Sävehof (svéd), Oldenburg (német), Randers (dán), Nantes (francia)
B csoport:
HC Leipzig (német), Kubany (orosz), Brest (francia), Alba Fehérvár KC
C csoport:
Rosztov (orosz), Bietigheim (német), Érd, Byasen (norvég)
D csoport:
Glassverket (norvég), Nyköbing (dán), Metzingen (német), HC Lada (orosz)

Az EHF Kupa csoportmeccseire január 7. és február 12. között kerül sor, a csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik