Sport

Tomori kihagyja a kézi-Eb-t

Súlyos sérülését követően Tomori Zsuzsanna még nem bírná a sorozatterhelést, így a Győri Audi ETO KC játékosa kikerült a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott keretéből. A magyar szövetség (MKSZ) hétfői közleménye szerint Balogh Péter, a Győri Audi ETO csapatorvosa, valamint Tállay András, az MKSZ elnökségének sportegészségügyért felelős tagja is megvizsgálta, és egyértelművé vált, hogy

a 29 éves átlövő térde nem bírná el a kontinensviadalon fellépő terhelést.

A magyar válogatott tagjai hétfőn délután Debrecenben találkoznak, ott készülnek, majd a hétvégén Kolozsváron vesznek részt egy nemzetközi felkészülési tornán. A Kárpát Kupán a világbajnoki bronzérmes házigazdák, a román B-válogatott és a magyar csapat mellett eredetileg a vb-ezüstérmes, olimpiai negyedik helyezett Hollandia is indult volna, ám utóbbi együttes nem sokkal a rajt előtt lemondta a szereplést, és B-csapatát nevezte a viadalra.

A romániai tornát követően Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese december 4-én utazik Malmőbe, az Európa-bajnokság csoportkörének helyszínére.

A kontinenstorna rajtjára legfeljebb 16 játékos nevezhető, s a viadal során három cserére van lehetőség. (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi Kohász KA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Dombi Luca (Mosonmagyaróvár), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Siófok)

Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Kelemen Éva (DVSC-TVP), Schatzl Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik