Sport

Eljött a nap, amikor Kovács Koko István fia is ringbe lép

Nem esett messze az alma a fájától, már ami a sportági kötődést, érdeklődést illeti.

Ringbíróként a legmagasabb szinten is bemutatkozik Kovács „Koko” István nagyobbik fia, Kovács Bence (21).A legendás olimpiai bajnok, és profi világbajnok ökölvívó fia, a 21 éves Kovács Bence, a Felix Promotion november 12-i, székesfehérvári élő televíziós bokszgáláján a legmagasabb szinten is bemutatkozik.

Apjával ellentétben nem bunyózik, hanem ringbíróként áll a kötelek közé.

A WBO (Bokszvilágszervezet) őt delegálta a Kovács Zoltán – Cosmas Cheka Európa-bajnoki címmérkőzés levezénylésére.

Kovács Bence tavaly szinte üstökösként tűnt fel a „csokornyakkendősök” között, tehetségére már a WBO vezérkara is felfigyelt, ám eddig „csak” pontozóbíróként számított rá az egyik legjelentősebb profi boksz világszövetség.

A mostani megbízás egyben azt is jelenti, hogy – közel tíz éves kihagyást után – ismét van magyar ringbíró annál a szervezetnél, ahol korábban Kovács „Koko” István, Erdei „Madár” Zsolt és Balzsay Károly is világbajnoki övet szerzett.

Székesfehérvári gála:

Székesfehérváron kötelek közé lép még Harcsa Norbert, Laki Róbert, Berki Ferenc, Kispál Zoltán, Kis Máté, Egedi Renátó és Szilvai László is, míg a váltósúlyú Magyar-bajnoki trónért Törtei-Mizsei párharc lesz. A nemzetközi bokszgálát a közszolgálati M4 Sport, november 12-én élőben sugározza, 21.30-as kezdéssel. Bővebb információ, jegyvásárlás itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik