Sport

18 év után győzte le ismét Dániát a hokiválogatott

A magyar jégkorong-válogatott csütörtökön legyőzte Lengyelországot a Hokihéten, így szombaton a döntőbe jutásért játszott a Tüskecsarnokban rendezett nemzetközi tornán. Az ellenfél az a dán csapat volt, amelyet legutóbb 1998. november 8-án, barátságos mérkőzésen győztek le a mieink. Azóta zsinórban hétszer nyertek az északiak, akik 2003 óta stabil tagjai az A csoportos világbajnokságnak.

Gólnélküli első harmad után Dánia szerzett vezetést 23 percnyi játék után, ám egy vasról kipattanó korongot Kóger Dániel kotort be a kapuba a 37. percben, így 1-1-gyel fordultak a csapatok a harmadik játékrészre. Ott főleg a dánok veszélyeztettek, de a magyarok szereztek újabb gólt, egy lecsorgó korongot Nagy Krisztián ütött be a kapus lábai között. A végén a kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre a dánok, Vas János emelt fonákkal a kapuba, 3-1-re nyertünk.

Ezúttal Bálizs Bence védte a magyar kaput, őt választották a meccs emberének a csapatból.

A vasárnapi döntőben a dél-koreai csapat lesz a magyar válogatott ellenfele, az ázsiaiak 6-4-re nyertek Ausztria ellen. A meccset 15.30-tól rendezik. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Eredmény – Hokihét

Magyarország – Dánia 3-1 (0-0, 1-1, 1-0)

A magyar csapat gólszerzői: Kóger (37.), Nagy K. (54.), Vas J. (60. – üres kapu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik