Sport

Nagy zakóval kezdett a Golden State, James már a nyitányon varázsolt

A San Antonio meglepetésre fölényesen nyert a Golden State Warriors vendégeként az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 71. idényének keddi nyitónapján.

Már az is meglepetés, hogy a texasiak sikerét hozta az oaklandi találkozó, az pedig még inkább, hogy a legutóbb nagydöntős, az elmúlt alapszakaszban 73/9-es győzelmi mutatóval rekordot döntött Golden State 29 ponttal maradt alul.

A Spursben Kawhi Leonard 35 pontos egyéni csúccsal rukkolt elő, míg az elmúlt szezonban az első 24 hazai meccsén nyertes Warriorsben az új szerzemény, Kevin Durant 27 ponttal és 10 lepattanóval mutatkozott be. Az előző évad legjobbjává választott Golden State-ász, Stephen Curry 26 pontot dobott, de tíz triplakísérletéből csak három ért célba.

A címvédő Cleveland 29 ponttal verte otthon a New York Knicks együttesét. A Cavaliers játékosai a mérkőzés előtt vették át a bajnoki aranygyűrűket, a Quicken Loans Arenában pedig ünnepélyesen felvonták a bajnoki zászlót. A hazaiak szupersztárja, LeBron James 19 pontig, 11 lepattanóig és 14 gólpasszig jutott, és pályafutása 43. tripla dupláját (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítménnyel) érte el. Csapattársa, Kyrie Irving 29 pontot szórt.

A játéknap legjobb dobója a portlandi Damian Lillard lett, aki 39 ponttal zárt a Utah ellen. A Trail Blazers sorozatban 16. hazai szezonnyitó meccsét nyerte meg.

Eredmény – NBA, alapszakasz

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 100-129
Cleveland Cavaliers-New York Knicks 117-88
Portland Trail Blazers-Utah Jazz 113-104

Ajánlott videó

Olvasói sztorik